سقف عرشه فولادی

 بعد از قرار دادن عرشه فولادی بر روی اسکلت و قبل از اینکه گلمیخ ها جوش داده شوند، باید عرشه های فولادی را با پرچ و یا خال جوش، بر روی تیرهای اصلی و فرعی قرار گیرند.

این مرحله آخرین مرحله‌ی اجرای سقف‌های عرشه فولادی بوده و در آن بتن سبک یا معمولی به کار گرفته می‌شود.

بتن ریزی آخرین مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی می باشد. بتن مورد نیاز برای یک متر مربع سقف عرشه فولادی به صورت تقریبی ۰٫۱۱ متر مکعب می باشد که ۱۱% از هزینه کل تهیه و اجرای سقف عرشه فولادی را شامل می شود.

البته برای به حداکثر رساندن استحکام و حمایت از مصالح سقف، باید از نوع باریک‌تر این محصول هنگام ایجاد سقف بندی استفاده شود.

عرشه فولادی سازه‌ای متشکل از ورق‌های فولادی موجدار است که به منظور ساخت سقف و کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. سقف عرشه فولادی، نوعی از سقف‌های کامپوزیت است که با استفاده از ورق‌های فولادی موجدار گالوانیزه و بتن مسلح ساخته می‌شود.

طول ورق‌های گالوانیزه به‌کاررفته در سقف‌های عرشه فولادی نیز تا حدود زیادی به طول دهانه‌های سقف ساختمان بستگی دارد.

مهم‌ترین بخش عرشه فولادی ورقه‌های فولادی آن است که سقف را تشکیل داده و به‌وسیله فلز زینک گالوانیزه می‌شوند.

برش گیر که با نام گل‌میخ هم شناخته می‌شوند به منظور انتقال نیروی برشی از دال بتنی به تیرچه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کار به جهت افزایش استقامت و مقاومت ورقه‌های فولادی صورت گرفته و از نقاط قوت این نوع سقف به شمار می‌رود.

این نوع سقف‌ها برای سقف‌هایی مناسب است که کم شیب، صاف یا طاق دار باشد. شهرت این سقف به دلیل برخورداری از مقاومت بالا، وزن پایین و هزینه‌ی مناسب اجرای آسان است.

بال پایینی: مولفه‌های افقی سطح پایینی ورق (بخش تو رفتگی)

این پوشش همان‌طور که گفته شد یک جایگزین مقرون به صرفه، با دوام و ساده برای نصب برای پیمانکاران است که به صورت ورق‌های فولادی سرد نورد شده تولید می‌شود که سقف عرشه فولادی به نگهداری کمی نیاز دارد.

میلگردهای به کار رفته در این سازه‌های انواع مختلفی دارند که نوع مورد استفاده در این سیستم به طراحی و نوع اسکلت سازه بستگی دارد. به طور کلی آرماتوربندی در چهار مورد مقاومت در برابر لنگر منفی در دهانه‌های ممتد و کنسول‌ها، تحمل بارهای متمرکز یا بازشوها، آرماتور حرارتی و مقاومت در برابر لنگر مثبت در حالتی که از عملکرد کششی ورقه‌ای فولادی صرف‌نظر شود، به کار برده می‌شود.

ناگفته نماند که جنس مصالح به کار رفته در این سیستم از جنس ورق عرشه گرفته تا بتن رویه در استحکام و عمر مفید سازه‌هایی که از این سیستم بهره می‌برند بسیار مهم است.

میلگردهای بالایی در آرماتوربندی سقف عرشه فولادی وظیفه تقویت مقاومت فشاری و میلگردهای پایینی (بخش قعر با تورفتگی ورق) وظیفه تقویت مقاومت کششی بتن را بر عهده دارند.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *